Svenska Lifts All tar ny order

Foto: Lifts All

Med den nya företagsdelen Airport Handling Solutions har Lifts All i Stockholm tagit hem en delorder på 11 miljoner kronor. Ordern består av ett antal enheter av väsklyftaren CLS.

– Vi har satsat långsiktigt på den här nya företagsdelen, trots lågkonjunktur, säger Svante Wibom, vd för Lifts All. Ordern har vunnits efter en offentlig upphandling med tuffa krav i hård konkurrens. Inkluderat är även en option på ytterligare enheter, vilket skulle ge ett totalvärde på 35 miljoner kronor och i så fall bli den största ordern i företagets historia. I dagarna genomfördes de första installationerna och därefter tar utbildningen av bagagehanterarna vid. Redan 2009 sålde Lifts All väsklyftare till Schiphol. Då var det Baggage Handler BHV som med vakuum och krok lyfte väskorna åt bagagehanterarna. Med CLS – Container Loading System – skjuter man istället över väskorna via ett lyftbord försett med kulrullar.

– Vi kallar den ”the missing link”, eftersom det tidigare inte funnits någon fungerande lösning på lyften mellan bagagebanden och containrarna. Vakuumlyftare och andra lyfthjälpmedel kommer nämligen inte in i containern på grund av taket, men det problemet löser vi med CLS:en, säger Sofie Nyberg, ansvarig för Lifts All Airport Handling Solutions. På flygplatserna lyfts många väskor flera gånger efter att de checkats in och rullat iväg på bandet. Bakom kulisserna finns en krävande arbetsmiljö med många tunga lyft i obekväma arbetsställningar när bagage ska in och ut ur flygplan.

– Bagagehanterarna lyfter 10-25 ton varje dag och många sliter ut sig snabbt. Det är viktigt att de får lyfthjälpmedel som de känner fungerar, säger Sofie Nyberg.Tillsammans med bagagehanterare från Schiphol, men även från London Heathrow och Stockholm Arlanda, har Lifts All de senaste åren utvecklat CLS.

– Vi har satsat långsiktigt på den här nya företagsdelen, trots lågkonjunktur, och det betalar sig nu. Vi är i flygplatsbranschen för att stanna, säger Svante Wibom.