Logistic Contractor säljer till Ängsö Logistik

Foto: Logistic Contractor

Logistic Contractor säljer tre logistikfastigheter till Ängsö Logistik, ett nybildat svenskt bolag etablerat av Arctic Securities, filial Sverige. Fastigheterna ligger i Borås, Örebro och Vansbro och är under uppförande med planerat färdigställande under 2019 då köparen kommer att tillträda portföljen.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till ca 48 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Continental Däck Sverigei Borås, Ebrex Sweden i Örebro och Lyko Online i Vansbro.

Logistic Contractor har genom denna försäljning totalt under 2018 utvecklat och sålt logistikfastigheter till ett fastighetsvärde överstigande 1 miljard kronor.

– Vi är otroligt glada över att ha genomfört denna affär med Arctic som kommer att förvärva en modern logistikportfölj med starka hyresgäster och långa hyresavtal. Vi ser fram emot att lämna över portföljen under 2019, säger Fredrik Jagersjö och Patrik Lööv, båda affärsutvecklare på Logistic Contractor.

– Att förvärva en attraktiv portfölj med underliggande tillgångar av högsta kvalitet från en marknadsledande logistikutvecklare som Logistic Contractor är helt i linje med vårt investeringsfokus vilket möjliggör en stabil avkastning över tid för våra investerare, säger Daniel Andersson, Head of Real Estate Corporate Finance Sweden, Arctic