Transport- och logistikföretaget NTEX expanderar

Foto: NTEX

Transport- och logistikföretaget NTEX fortsätter att expandera. Nu står det klart att man förvärvar Stockholmsbaserade logistikföretaget Alf & Rolf Forwarding som omsätter omkring 30 miljoner kronor.

– Det innebär att vi utökar vår kundbas i Stockholm och Mälardalen med ett 100-tal aktiva kunder inom sjö, flyg och väg, säger Tobias Rindevall, Sales Director på NTEX.

AR Forwarding är ett privatägt speditionsföretag i Stockholm som arbetat med såväl flyg-, sjö- och landtransporter i Sverige, Norden, Europa och övriga världen. Likt NTEX har man haft stort fokus på kunden och den personliga servicen.

– Deras förhållningssätt passar väldigt bra in på vårt sätt att arbeta med kundfokus, flexibilitet och kvalité. De har också haft en önskan om att hitta någon som kan fortsätta verksamheten med den profil som vi besitter. Därför är det en ”perfect match”, säger Tobias Rindevall.

I och med förvärvet ökar NTEX sin omsättning med 30 miljoner kronor och breddar sin kundportfölj i Stockholm och Mälardalen med ett 100-tal kunder, vilka kommer ingå i Stockholm- och Arlandakontorets verksamheter. En av de tre delägarna i AR Forwarding kommer också att anställas som säljare på NTEX.

– Vi ser fram emot att få arbeta med våra nya kunder och hoppas även attrahera dem med fler av våra produkter i och med ett större utbud, säger Tobias Rindevall.

Förvärvet av AR Forwarding är det andra i år för NTEX, med huvudkontor i Göteborg. Tidigare i år förvärvades brittiska Immingham Transport vilket innebar att NTEX då utökade sin verksamhet med ett 100-tal anställda och cirka 130 miljoner kronor i omsättning.