Nytt grepp tar båten till backen

Foto: Birka Cruises

I februari kan skidåkare byta transportsträckan på E4:an mot middag, spa och världens första flytande After Ski. Det blir möjligt när Birka Cruises lanserar både världens första renodlade kryssning till skidbacken och ett nytt resmål, vintersportstaden Sundsvall.

– Mixen av en riktig kryssningsupplevelse och skidåkning är något helt nytt. Resenärerna byter den tråkiga transporten mot något lustfyllt. Betydligt bekvämare och roligare än snörök på E4:an, säger Marcus Hammarström, marknadschef för Birka Cruises, Sveriges enda renodlade kryssningsrederi.

Nu fortsätter rederiet sin satsning på kryssningar norrut och utvecklar Höga Kustensuccén med ännu fler resor till regionen:

– Vi fortsätter satsningen på närproducerade resor och ger svenska resenärer en chans att uppleva den vackra Norrlandskusten också vintertid. Det exotiska finns närmare än vi tror och intresset för vintersemester i Sverige ökar, säger Marcus Hammarström.

– Idag vill vi maximera vår tid. Vi vill ha både aktiviteter och avkoppling, umgås utan att behöva tänka på matlagning och annat praktiskt samtidigt som vi får mycket upplevelse för pengarna.

– Det nya, spännande samarbetet med Birka Cruises gör att ännu fler kan få upp ögonen för den här unika skidregionen, säger Maria Åslin, affärsområdeschef på Näringslivsbolaget i Sundsvall.

– Det här är en viktig del i vårt strategiska arbete med att utveckla Ski Region Mid Scandinavia. Sundsvall har utvecklats enormt som vintersportstad de senaste åren. Nu är vi bland annat det enda officiella Vasaloppscentret efter hela Norrlandskusten. Närheten till flera slalombackar i centrala Sundsvall, 50 mil preparerade skidspår och en fantastisk natur gör att det inte var en överraskning att vi blev vald till Årets friluftskommun i Sverige 2018.