Landstingspolitiker vill satsa på kollektivtrafiken till Värtahamnen

Foto: Stadsutvecklarna i Värtahamnen

Stadsutvecklarna i Värtahamnen har bjudit in till valrörelsens första debatt om trafikfrågorna och kollektivtrafiken i Stockholmsregionen. Debatten mellan landstingets mest framträdande trafikpolitiker ägde rum på M/S Soya III på väg från Nybrokajen till Stockholms nya stora exploateringsområde i Värtahamnen. Kristina Alvendal från Stadsutvecklarna i Värtahamnen modererade.

Under debatten framkom att trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) efter höstens val ämnar bjuda in berörda parter till diskussion om hur kollektivtrafiken till Norra Djurgårdsstaden och Värtahamnen ska lösas. Samtliga partier i debatten ställde sig bakom förslaget.

– Jag tycker det var tydliga signaler i debatten om att landstingspolitiker från båda sidor vill satsa på kollektivtrafiken till Värtahamnen under nästa mandatperiod. Dessutom är allianspartierna för första gången någonsin helt eniga om att östlig förbindelse ska bli verklighet. Det är också en god nyhet för oss som utvecklar den nya stadsdelen här i Värtan, säger Kristina Alvendal som företräder Stadsutvecklarna i Värtahamnen.