Ny partner för Indcar i Irland

Sedan 2001 har Indcar sålt mer än 300 fordon på den irländska marknaden. Tillsammans med EVM kommer parterna att stödja sina kunder rikstäckande med ett starkt och erfaret nätverk. Bild: EVM

Spanska minibusstillverkare Indcar fusionerar med EVM Limited i Irland. Indcar utökar därmed sin närvaro i Irland. Samriskföretaget kommer att arbeta under namnet INDCAR Ireland.

Det nya partnerskapet är en del av Indcars affärsmässiga tillväxtstrategi på den europeiska marknaden. Indcar anser att samarbetet med EVM blir en utmärkt möjlighet att expandera inom återförsäljarbranschen.

Avtalet ger EVM ensamrätt till distributionen av Indcar-modeller i Irland som består av följande tre modeller; Next L8 och Next L9, som båda är byggda på Mercedes-Benz-chassi, och Wing Iveco-modellen, av vilka mer än 3000 enheter kör redan på vägarna i hela Europa.

Indcar är ett familjeföretag grundat i Arbúcies (Spanien) 1888. Företaget leds idag av femte generationens ägare och har mer än 300 anställda. Indcar har en andra produktionsanläggning i Rumänien och handelskontor i Italien och Frankrike.

Den årliga omsättningen ligger på 32 miljoner euro. Indcar bygger cirka 450 minibussar per år. EVM grundades 2009 och är specialiserat på tillverkning av skräddarsydda Mercedes-Benz Sprinter minibussar och varierande minicoachs mellan 8 till 22 platser.

Källa: BusWorld