Flygplatsen Schiphols elbussar utrustas med snabbladdare

Snabbladdarna använder ett takmonterat strömavtagarsystem som kan ladda batteriet när passagerarna stiger på eller av bussen.

Företagen VDL Bus och Coach och nederländska laddningsspecialisten Heliox planerar att utrusta 100 batteridrivna bussar på Amsterdams flygplats Schiphol med 109 effektiva snabbladdare.

VDL:s 100 eldrivna Citeas-bussar kommer att kunna färdas under 24 timmar om dygnet på 6 olika linjer i flygplatsen och i dess omgivning och förväntas avverka totalt 30 000 km per dag.

Heliox har anslutit 23 av sina OC 450 kilowatt -laddare på fyra olika sätt till laddningspunkter. Dessa laddare använder ett takmonterat strömavtagarsystem som kan ladda batteriet på 2-4 minuter när passagerarna stiger på eller av bussen. Det kommer också att finnas 84 Heliox Fast DC dual 30 kilowatts- laddare för laddning undet natten vid två depåer i Amsterdam och Amstelveen.

Helioxs snabbladdare är konstruerade för att kunna kommunicera med något av OCCPs 1.6-back-office-systemen, som kan väljas av kunderna efter behov.

Källa: Bus World