Sunfleet: ”Bilen som on-demand-tjänst växer”

Foto: Sunfleet

Nu har Volvoägda Sunfleet, Sveriges största tjänst för att dela och boka bil per timme, på Värmdö. Ett samarbete med kommunen har möjliggjort att 15 bilar ställs på plats utanför kommunhuset. 

Sunfleet finns på ett 50-tal orter, med över 1 450 bilar runt om i landet och nu kommer turen till Värmdö. Till en början handlar det bara om en plats med 15 bilar placerade utanför kommunhuset men antalet bilar och platser kan komma att förändras i takt med att intresset från kommuninvånarna växer sig större.

Enligt Lisa Meijer, regionansvarig för Sunfleet i Stockholm, är det inte bara kommunanställda som får tillgång till de nya Volvobilarna.

- Det är en så kallad halvöppen lösning där kommunens anställda har tillgång till bilarna på dagtid och allmänheten får tillgång på kvällar och helger. Ser vi ett ökat intresse finns det såklart möjlighet att ställa flera bilar i närområdet.

Intresset för att dela på ägodelar växer sig allt starkare och det har legat till grund för flertalet nya tekniska lösningar inom delningsekonomin. Här är bilen inget undantag. 2017 såg Sunfleet en stor tillväxt av antalet medlemmar – en trend som Peter Alguren, VD på Sunfleet, inte ser slutet på.

- Vi hade en stark medlemstillväxt under 2017 och idag har vi ca 70 000 kunder som använder sig av Sunfleet för att, helt eller delvis, lösa sina transporter med bil. Vi ser positivt på framtiden.