Eskilstuna flygplats ska utvecklas

Flygtorn vid Eskilstuna-Kjula flygplats. Foto: Wikipedia/Joshua06

Eskilstuna Logistik och Etablering AB har tillsammans med Resevaruhuset AB ingått ett LOI/Avsiktsförklaring som avser vidareutveckling av Eskilstuna flygplats.

Avsiktsförklaringen behandlar de gemensamt uppsatta avsikterna för att möjliggöra en fullt utbyggd flygplats som skall hantera frakt/gods/passagerartrafik samt privatflyg.

En projektplan kommer gemensamt tas fram och ambitionen är att fastställa den före årsskiftet 2016-17. Detta i sin tur kommer sedan resultera i ett fullt avtal mellan Eskilstuna Logistik och Etablering AB i egenskap av kommunens representant av flygplatsen och Resevaruhuset AB i egenskap av entreprenörs/konsortier initiativet.

Mikael Jonsson vd/logistikchef på Eskilstuna Logistik och Etablering AB kommenterar projektet:- Vi har länge velat utveckla logistikparken och flygplatsen och nu har vi hittat en part som vi tror kommer kunna förverkliga kommunens ambitioner om utbyggnad av flygplatsen. Det är förtidigt att kommentera ytterligare i nuläget då vi befinner oss i en uppstartsfas, där av har vi tecknat en avsiktsförklaring.