Weland levererar lagerhissar till Bergendahls

Foto: Weland

Weland Lagersystem har nyligen levererat och driftsatt fyra nya hissautomater hos detaljhandelsgruppen Bergendahls. Standardhissarna Compact Twin är uppkopplade till Bergendahls affärssystem och har sparat såväl golvyta som tid i orderplock för aktören.

Den 1 mars 2016 var Bergendahls nya hissautomater i full drift. Installationen var klar i oktober 2015 men sedan dess har även ett sprinklersystem installerats inne i hissautomaterna. Bergendahls som tidigare använt sig av pallställ kommer inte bara spara golvyta och effektivisera plockhastighet, utan även säkra värden vid eventuell brand.

- Hissautomaterna Compact Twin som är integrerade i Bergendahls affärssystem kan genom att hantera två lastbrickor i samma sekvens, en i vänteläge och en i plockposition, mer än fördubbla Bergendahls plockhastighet.

Med horisontellt arbetande fotoceller kontrolleras godshöjden samtidigt som modulen har en belastningskapacitet på 50 ton. Vidare är Compact Twin utformade för att ge operatören en ergonomiskt optimal arbetsställning med nödstopp lätt tillgängligt på kontrollpanelen.