Wärtsilä stärker miljöprofilen hos Tristar Eships med ny avkarboniseringstjänst

Wärtsilä stärker miljöprofilen hos Tristar Eships. Foto: Wärtsilä

Den finländska teknikgruppen Wärtsilä har utvecklat en särskild avkarboniseringstjänst som kommer att implementeras på två tankfartyg ägda av Tristar Eships, en del av Tristar Group baserad i Dubai. Denna tjänst är en del av ett större åtagande att minska koldioxidutsläppen från företagets flotta.

Tjänsten kommer initialt att tillämpas på de två fartygen "Solar Nesrin", ett 169 meter långt kemikalietanker, och "Silver Muna", ett 183 meter långt oljetanker.

Effektivisering genom innovativ teknologi

Wärtsiläs avkarboniseringstjänster erbjuder en genomgång och analys av fartygens driftsprofil för att identifiera potentiella förbättringar för effektivitet och energibesparing. Bland de teknologier som kommer att övervägas för dessa två fartyg ingår Wärtsiläs EnergoFlow, EnergoProFin, optimerad propeller, axelgenerator och möjligheten att använda biobränsle.

Tim Coffin, VD för Tristar Eships, kommenterar samarbetet:

- Vi är engagerade i att hitta effektiva lösningar för att minska vårt utsläppsfotavtryck. Wärtsiläs avkarboniseringstjänster är ett viktigt verktyg för att uppnå detta mål. Partnerskapet med Wärtsilä ökar vår kunskap och förståelse för de teknologier som krävs för att höja effektivitetsnivåerna och minska utsläppen.

Strategisk plan för en renare framtid

Rajan Khanna, försäljningschef för Wärtsilä Marine i Mellanöstern, understryker vikten av att välja rätt lösningar för att hantera avkarbonisering på ett kostnadseffektivt sätt:

- Med ökad press att avkarbonisera är det viktigt att veta vilka lösningar och teknologier som erbjuder den mest kostnadsoptimala vägen till avkarbonisering idag och i framtiden. Våra avkarboniseringstjänster är en integrerad del av vår övergripande strategi för avkarbonisering, vilket innebär att vi kan ge våra kunder som Tristar Eships det bästa stödet för att effektivt hantera deras koldioxidfotavtryck.

Denna åtgärd från Wärtsilä visar på ett aktivt åtagande att stödja sjöfartsindustrin i dess strävan efter hållbarhet och minskade koldioxidutsläpp, samtidigt som teknisk expertis och innovation förblir i centrum för deras tjänster.

Källa: Wärtsilä