Första spadtaget för Skellefteås nya godsterminal

NCC tar det ”riktiga” spadtaget och startar nu byggprojektet. Foto: Schenker

Byggandet av DB Schenkers nya gods- och paketterminal i Skellefteå har påbörjats. För att markera detta deltog kommunrådet Lorents Burman vid en ceremoniell första spadtagning tillsammans med representanter från DB Schenker och byggbolaget NCC.

– Nu stärker vi vår lokala närvaro. Satsningen och investeringen gör att vi kommer växa i hela Norrland, säger Viktor Strömblad, Head of Land Transport på DB Schenker.

Detta symboliska spadtag har en betydande inverkan både för miljön och för kommunen. Det representerar en betydande investering från logistikföretaget i Skellefteå, vilket är av stor vikt för deras satsning i området.

Terminalen kommer att placeras inom det nyetablerade industriområdet Skellefteå Site East, där kommunen strävar efter hållbarhet. Med en yta på 3 450 kvadratmeter förväntas terminalen vara klar år 2025.

– Det är kul att se företag med tydliga hållbarhetsmål investera i kommunen, vi har höga ambitioner från vårt håll kring den gröna omställningen. Det här är precis det som behövs, företag som tar initiativ och visar att nya tekniker är möjliga, säger Lorents Burman, kommunalråd i Skellefteå.

Skellefteå är en av Sveriges mest dynamiska tillväxtregioner, och Norrland förväntas spela en avgörande roll för omvandlingen av landets näringsliv i den nära framtiden.

b
Peder Dahlberg, NCC Building Sverige, Lorents Burman, kommunalråd i Skellefteå, Viktor Strömblad, Head of Land på DB Schenker och Lars Konradsson, Branch manager på DB Schenker. Foto: Schenker