Scandic line öppnar ny godslinje mellan Riga och Södertälje hamn

Scandic Lines kommer att trafikera sträckan Riga och Södertälje tre dagar i veckan. Foto: Södertälje Hamn

Nu öppnar Scandic line upp en ny godslinje mellan Riga och Södertälje hamn. Med närhet till infrastruktur, Stockholm och Mälardalen ligger Södertälje Hamn unikt placerad i en av Sveriges mest expansiva regioner. Nu öppnar Scandic Line ny linje mellan Riga och Södertälje Hamn.

Det är Scandic Lines fartyg Midassom kommer att trafikera sträckan tre dagar i veckan. Fartyget kommer frakta husmoduler, lastbilar och bilar, byggmaterial och annan  RoRo last

– Vi har länge sökt efter ett upplägg som knyter samman Södertälje hamn med Baltikum. Vi är porten mot Stockholm/Mälardalen och ser stor potential med en godslinje mellan Riga och oss, säger Per Fredman, vice vd på Södertälje Hamn.

Södertälje Hamn är del av en global transportkedja och hanterar stora volymer av gods årligen - exempelvis står bolaget för en tredjedel av Sveriges nybilsimport. Hamnen är en effektiv och flexibel länk mellan sjö-, land- och järnvägstransporter i Mälardalsregionen.

Vi jobbar ständigt för att öka volymerna i hamnen och för att utveckla affären, säger Per. Vi har ett antal projekt på gång och det känns jättebra att vi är i gång med denna linje nu.