Jönköping Energi, Jönköpings kommun och Jönköpings länstrafik samkör tre VA-projekt

Projektet ska säkra värme- och varmvattenförsörjning med nya ledningar. Foto: Jönköping Energi

Jönköping Energi, Jönköpings kommun och Jönköpings länstrafik bygger för framtiden. Säkrad värme- och varmvattenförsörjning, nya ledningar för vatten och avlopp och god framkomlighet för framtidens kollektivtrafik blir resultatet av ett gemensamt byggprojekt i Råslätt. Under byggperioden kommer trafiken vid Värnamovägen att påverkas.

Tre byggprojekt samkörs från och med mars fram till sommaren 2021 på delar av Värnamovägen i Råslätt. Jönköping Energi bygger en etapp av den nya fjärrvärmeledningen, kommunen bygger nya ledningar för vatten och avlopp och när vägen iordningställs blir det nya busskörfält för stadsbusstrafiken.

Etappen i Råslätt är en del av den nya 12 km långa fjärrvärmeledning, som ska gå från kraftvärmeverket i Torsvik till centrala Jönköping, och stärka framtida leveranser av värme och varmvatten i Jönköping. Jönköpings kommun lägger i samband med detta nya ledningar för vatten och avlopp för att säkerställa vattenförsörjningen i Jönköping.

– Vi har varit många som har samarbetat för att ta fram en gemensam plan för pågående och kommande arbeten på Värnamovägen. Vårt gemensamma mål är att vi ska få ett bra slutresultat och minimera tid, kostnad och påverkan. Det är ett omfattande arbete som ska genomföras på kort tid och vi tackar redan nu för visad hänsyn och förståelse under byggtiden, säger Svante Berglund, projektledare för nya fjärrvärmeledningen på Jönköping Energi.