Mohlins Åkeri övergår i Sandahls ägo

Mohlins är fokuserade på tempererade transporter. Foto: Mohlins

Sandahls expansion fortsätter genom förvärv av Mohlins Åkeri i Örkelljunga. Mohlins är fokuserade på tempererade transporter och omsätter cirka 100 miljoner kronor. Tidigare i år förvärvade Sandahls Skogströms Termo & Logistik samt Sävsjö Transport Aktiebolag. Mohlins Åkeri, som ägs av syskonen Susanne Mohlin och Eddie Mohlin, grundades 1977 och är ett fullserviceåkeri som utför kyl- frys- samt stycke- och torrgodstransporter. Mohlins har ett aktivt hållbarhetsarbete som inkluderar såväl personal som miljöcertifierade och moderna fordon.

Liksom Sandahls är Mohlins ett familjeföretag som präglas av hög kvalitet, ordning och reda samt lojala och kompetenta medarbetare. Vidare så kompletterar Mohlins produktion vårt erbjudande på ett utmärkt sätt. Det är precis den typen av företag vi är intresserade av, säger Thord Sandahl, koncernchef Sandahls.

Vi är glada att vi kan lämna över vårt fina företag till ett annat familjeföretag och är trygga i att verksamheten kommer kunna utvecklas i den nya familjen, säger Susanne Mohlin, vd Mohlins Åkeri.