Evald Karlssons Åkeri prisat

DB Schenkers Hållbarhetspris för 2015 gick till Evald Karlsson Åkeri i Oskarshamn. Priset delas årligen ut till ett åkeri som är extra mycket engagerat i miljö- och trafiksäkerhetsfrågor.

– Hela åkeriet ar väldigt engagerat i att minska bränsleförbrukningen och miljöpåverkan från våra transporter. Det är roligt att arbetet blir uppmärksammat på det här viset, säger ägaren Hans Karlsson.

Juryns motivering: ”Priset går till ett mindre åkeri, som i flera års tid har arbetat systematiskt och framgångsrikt med att reducera sin bränsleförbrukning. Framgång har nåtts genom hårt arbete med att förbättra själva fordonstekniken och genom att vara en engagerande arbetsgivare.

Aerodynamik är ett av intresseområdena och en noggrann uppföljning och jämförelse mellan olika fordon har resulterat i en mycket låg bränsleförbrukning. Hans Karlsson är en bra miljöambassadör för åkeribranschen och för DB Schenker. Åkeriet har tilldelats flera externa utmärkelser. En av åkeriets förare har fått Sveriges Åkeriföretags pris, som årets ”bränslesnålaste förare” - utdelat av infrastrukturministern. Var femte tank, eller 20 procent. Så mycket bränsle har chaufförerna på Evald Karlsson Åkeri i Oskarshamn sparat sedan man började intressera sig för att spara bränsle.”

Tidigare vinnare av priset ar Vikströms Åkeri, Sune Janssons Åkeri, TGM, Fågelsta, Smålandslogistik, Kallebäcks Åkeri och ÖGS.

Evald Karlsson Åkeri har vunnit DB Schenkers Hållbarhetspris. Priset delades ut av DB Schenkers Annika Lundqvist och Tomas Johansson. Foto: DB Schenker