PackBud satsar på nytt fraktalternativ för stora varor

Mattias Sjunnesson, VD och partner i PackBud och Thomas Fogdö. Foto: Packbud Nordic

Transport Tech-företaget PackBud Nordic AB, grundat av den svenska alpinlegendaren Thomas Fogdö, expanderar nu sin verksamhet. De blir det första bolaget i Sverige som specialiserar sig på att samarbeta med handlare och marknadsplatser som säljer stora och otympliga varor.

"Kunden ska ha samma enkelhet att få hem en snöskoter eller en antik möbel från en butik långt borta som att köpa en skjorta på Zalando. Vår strategi är att bli det självklara fraktalternativet för handlare med stora varor, precis som andra etablerade transportföretag redan är för mindre paket," säger Mattias Sjunnesson, VD och partner i PackBud.

Att få mindre varor levererade hem när de köps online är vanligt idag. Men för stora och otympliga varor som möbler, båtar, bilar och motorcyklar är hemleverans inte lika självklart. Många kunder, särskilt de som bor långt från säljplatsen, undviker att köpa sådana varor på grund av osäkerhet kring hur de ska få dem hemlevererade.

Genom det nya bokningssystemet från transportföretaget, som direkt integreras hos handlaren, är avsikten att göra det lättare för kunderna att vara trygga med att deras köp kan levereras ända fram till deras dörr.

"Genom vårt nätverk av transportörer för otympligt gods har vi fler fordon att matcha med önskade transporter än något annat företag i Sverige. Det innebär snabbare leverans och bättre ruttplanering, eftersom varorna kan transporteras med fordon som redan är på väg förbi eller på väg tillbaka från andra uppdrag. Det minskar även antalet körda mil och är bättre för miljön," säger Mattias Sjunnesson.