Ett första spadtag för Rugvistas nya lager- och kontorsanläggning i Malmö

Ett symbolisk spadtag. Foto: Rugvista

Nyligen markerades starten för Rugvistas nya huvudkontor på Lodgatan 11 i Malmö, med en beräknad färdigställning under sommaren 2025. Micael Nord, näringslivsdirektör i Malmö, Jörgen Eriksson, VD för Catena, och Michael Lindskog, VD för Rugvista, deltog gemensamt i det symboliska spadtaget.

Den nya byggnaden, med en yta på 13 700 kvadratmeter, kommer att integrera huvudkontoret, lagret och logistiken under ett tak, vilket förväntas effektivisera och optimera företagets verksamhet på ett praktiskt och skalbart sätt.

"Flytten till de nya lokalerna kommer att möjliggöra för oss att samla hela vår personal i Malmö under ett och samma tak. Genom att använda uppdaterade logistik- och lagerprocesser kan vi säkerställa en kostnadseffektiv ökning av antalet årliga order och fortsätta vår lönsamma tillväxtresa", säger Michael Lindskog, VD och koncernchef på Rugvista.

Den strategiska placeringen i Malmös centrala hamnområde, med närhet till motorvägar och stadskärnan, kommer att säkerställa effektiva logistiklösningar och erbjuda en attraktiv arbetsmiljö för företagets anställda.

"Vi är glada över Rugvistas fortsatta satsning på Malmö genom den nya anläggningen, som även öppnar upp för framtida expansion", kommenterar Micael Nord, näringslivsdirektör för Malmö stad.

Byggnaden, som uppförs av Catena, kommer att certifieras enligt BREEAM-standarden och kommer att ha solceller installerade på taket.