Everfuel öppnar ny vätgasstation för bussar i Frankfurt am Main

Stationen i Frankfurt är en viktig milstolpe i Everfuels ambition att göra vätgas tillgänglig för tunga mobilitetsflottor, inledningsvis i Tyskland, men med målet att expandera över hela Europa. Foto: Everfuel/ Sustainable Bus

Danska Everfuel A/S har invigt en ny vätgasstation vid bussterminalen för det kommunala busbolaget In-der-City-Bus (ICB) i Frankfurt, Tyskland. Stationen, som ägs av ICB, kommer att förse 23 bränslecellsdrivna bussar med nollutsläpp för stadens och kommunens kollektivtrafik. Bussarna är levererade av Solaris.

Everfuel har utvecklat och byggt stationen och kommer även att leverera vätgas till ICB under ett kontrakt som sträcker sig över minst tre år. Vätgasen kommer att transporteras till stationen via Everfuels vätgassläp.

Strategisk utveckling i riktning mot renare bränslen

Denna station är den andra i sitt slag som Everfuel bygger och är en central del av företagets strategi att tillhandahålla rena energilösningar för kollektivtrafiken. I framtiden har stationen potential att öka sin kapacitet i takt med att efterfrågan växer – ytterligare nio bränslecellsbussar är planerade att anlända till staden.

Företagets vision och samarbete

Everfuels försäljningsdirektör, Lars Jakobsen, uttrycker sin tillfredsställelse över invigningen av ICB:s tankstation och betonar att öppningen markerar ett viktigt steg i Everfuels målsättning att främja användningen av vätgas inom tunga mobilitetsflottor i Tyskland. Han framhåller även tacksamhet över samarbetet med ICB, som varit en viktig partner i utvecklingen av tankstationen och ser fram emot att fortsätta samarbetet.

Everfuel i stort

Everfuel är känt för sina ambitioner att utveckla storskalig produktion av grön vätgas i Danmark och leverera till kunder över hela Europa. Företagets inriktning inkluderar både produktion och distribution av vätgas, där de strävar efter att etablera en komplett infrastruktur för hållbar energiförsörjning i Europa, främst riktad mot kollektivtrafik och andra tunga transportlösningar.

Källa: Sustainable Bus