Tempcon förvärvar Cold Star Logistics

Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group och Mikael Larsson, vd för Cold Star Logistics.

Tempcon Group, en aktör inom temperaturkontrollerad logistik, har förvärvat Cold Star Logistics, ett företag specialiserat på kyl- och frystransporter med rikstäckande tjänster inom transport och logistik.

Förvärvet ökar företagets närvaro i Västerås och stärker deras position i Mellansverige.

Cold Star Logistics, grundat 2021, har snabbt etablerat sig som en transportpartner med över trettio fordon och ett team på fem medarbetare. Företaget erbjuder transport- och logistiktjänster i hela landet genom partnerskap.

För Tempcon Group innebär förvärvet en möjlighet att utöka sin närvaro, särskilt i Mellansverige, och att bredda sitt utbud med nya transportlösningar. För Cold Star Logistics innebär integrationen i Tempcon Group tillgång till större kapacitet och utökade möjligheter.

– Detta förvärv är en del av vår strategi att fortsätta växa och förstärka vår position som ledande inom temperaturkontrollerad logistik, säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group. Med Cold Star Logistics i familjen kan vi nu erbjuda våra kunder ännu fler specialiserade logistiklösningar över hela landet.

– Att bli en del av Tempcon Group är en spännande utveckling för vårt företag och våra kunder, säger Mikael Larsson, vd för Cold Star Logistics. Tillsammans kommer vi att kunna möta marknadens krav med ännu större kapacitet och innovationsförmåga.

Cold Star Logistics kommer fortsätta sin verksamhet oförändrad under befintlig ledning. Dessutom kommer ägarna att återinvestera en del av köpeskillingen i Tempcon Group.