Jula satsar på robotsystemet AutoStore

Foto: Element Logic

För att öka effektiviteten och hantera tillväxten av sitt lager i Skara satsar detaljhandelsaktören Jula på AutoStore från Element Logic.

Med närvaro i fem länder har detaljhandelsaktören sett ökad tillväxt både i fysiska butiker och e-handel. Centrallagret i Skara är 175 000 kvadratmeter stort och har huvudsakligen hanterats manuellt med stora mängder pallgods.

Utmaningarna inkluderar behov av effektivare plockprocesser för e-handel och butiksplock på grund av stora avstånd inom lagret. För att lösa detta väljer företaget robotsystemet AutoStore, en automationslösning som integrerar olika flöden av varor och ökar plockeffektiviteten dramatiskt med upp till 1 500 bin-presentationer per timme. De använder också eManager mjukvara för flexibla och skalbara uppdateringar, vilket gör dem redo för framtida utmaningar och tillväxt.

"AutoStore-lösningen från Element Logic transformerar vårt lager till en av de mest avancerade logistikanläggningarna i regionen", säger Mikael Lennartsson Kellett, Logistics Director på Jula AB

"Med Element Logics skräddarsydda AutoStore-lösning kan Jula inte bara effektivisera sina plockprocesser utan också förbättra den övergripande arbetsmiljön i lagret. Det minskade behovet av långa truckkörningar innebär snabbare leveranser och mindre fysisk belastning för personalen. Dessutom ger systemet Jula möjligheten att snabbt anpassa sig efter föränderliga marknadsförhållanden och kundkrav", säger Rickard Kvist Sales Manager på Element Logic Sweden.