Castellum säljer bilhallar för 347 MKR i södra Stockholm

Smista allé. Foto: Wikimedia Commons

Castellum avyttrar bilhallar i Stockholm för 347 miljoner kronor. Dessutom överlåter de fastigheten Visiret 2 i Smista, södra Stockholm, till Nordisk Renting för samma summa, exklusive eventuella justeringar för skatt och omkostnader på cirka 13 miljoner kronor.

Denna försäljning bekräftar det bokförda värdet.

”Castellum är även efter denna försäljning en stor aktör i Smista med flera strategiskt belägna fastigheter längs med E4:an söder om Stockholm. Transaktionen skapar omsättning i portföljen och ger oss möjlighet att genomföra andra investeringar med god avkastning”, säger Sven Stork, vd region Stockholm, Castellum AB.

Fastigheten Visiret 2 består av tre byggnader där DinBil, som är återförsäljare av Porsche och Audi, är största hyresgäst.

”Det är roligt att vi nu ser en ökad aktivitet på transaktionsmarknaden jämfört med den gångna hösten. Försäljningen möjliggör att vi nu kan investera vidare i våra befintliga fastigheter. Försäljningspriset bekräftar våra bokförda värden”, säger Kristina Sawjani, Chief Investment Officer på Castellum AB.