Premiäravgång för Finnlines nya rutt till Świnoujście

Finnfellow, Copenhagen i Malmös hamn. Foto: Finnlines

Finnlines har lanserat en ny färjelinje mellan Malmö och Świnoujście i Polen med första avgång den 10 april. Detta expanderar Finnlines ruttnätverk till över 20 hamnar i Europa. Den nya rutten trafikeras dagligen av färjan Finnfellow, med avgång från Malmö på morgonen och från Świnoujście på kvällen.

"Vi har förberett lanseringen av denna nya linje under en längre tid och det är stort och glädjande att se Finnfellow sätta kurs mot Świnoujście. Detta är en betydelsefull möjlighet för oss att utöka våra tjänster och genom att nyttja vår expertis och kapacitet är vi fast beslutna att främja frakt- och passagerartjänsterna i södra Östersjöregionen", säger Antonio Raimo, Line Manager, Finnlines.

Finnlines expanderar sin verksamhet i regionen genom den nya linjen till Polen, vilket kompletterar deras verksamhet på rutten mellan Finland och Polen, som de har haft i nästan 30 år. Genom att ansluta Västpommern i Polen till Malmö, Sveriges tredje största stad, utvidgar Finnlines sitt linjenät på denna viktiga marknad. 

"Lanseringen av vår frakt- och passagerarservice mellan Malmö och Świnoujście säkrar en viktig handelsväg i den södra Östersjökorridoren och stärker vår position på Östersjön ytterligare. Vi förväntar oss en fortsatt hög tillväxttakt i såväl fraktvolymer som passagerarresor", säger Tom Pippingsköld, Finnlines VD.