Finnline startar ny färjerutt mellan Sverige och Polen

Fartyget Finnfellow har tidigare trafikerat Malmö–Travemünde-rutten. Foto: Finnline

Malmö får en ny färjeförbindelse till Polen när Finnlines expanderar sitt nätverk. Från den 10 april trafikeras rutten av ro-paxfartyget Finnfellow, ett fartyg under svensk flagg med plats för 440 passagerare och cirka 3 000 lastmeter för bilar och gods.

“Vår nya rutt gynnar de svensk-polska handelsförbindelserna och expanderar Finnlines verksamhet utanför Finland, samt bekräftar Finnlines engagemang för polsk försörjningstrygghet genom att vi snart inte bara anlöper Gdynias hamn utan även hamnen i Swinoujscie”, säger Antonio Raimo, Line Manager, Finnlines. “Vi har dessutom förstärkt vår organisation i land och öppnat ett kontor i Świnoujście.”

Rederiets nya rutt till Polen ger Malmö en tredje direktförbindelse till ett europeiskt land, utöver Öresundsbron till Danmark och den befintliga linjen till Tyskland. 

”Den nya förbindelsen kompletterar befintliga och ger oss nya vägar ut i Europa. Detta stärker Copenhagen Malmö Ports position som nav i Östersjön och Malmös position i hjärtat av Norra Europas största arbetsmarknadsregion ”, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Med start den 10 april kommer det att vara en daglig avgång i vardera riktningen, på förmiddagen från Malmö och på kvällen från Świnoujście. På kvällsavgången kommer det att vara obligatoriskt att boka en hytt eller sängplats. På dagavgången är det endast obligatoriskt att boka hytt för den som reser med djur.