Fredrik Persson blir ny vd för Tempcon Norrland

Fredrik Persson Foto: Tempcon Group

Tempcon Norrland meddelar att Fredrik Persson blir ny vd. Han tar över efter Christofer Mattsson, som blir CFO och vice vd. Persson har stor erfarenhet inom logistik, bland annat som vd för BDX Företagen och Sundfrakt-koncernen, samt som rådgivare för Tempcons Norrlandsbolag.

Fredrik Persson har omfattande erfarenhet inom logistikbranschen med ledande befattningar som vd och koncernchef för BDX Företagen och Sundfrakt-koncernen. Dessutom har han arbetat som senior rådgivare för Tempcons Norrlandsbolag.

– Jag är glad över att få ta över stafettpinnen och fortsätta på den inslagna vägen. Mitt fokus kommer att ligga på att förvalta och vidareutveckla våra affärer, med fortsatt satsning på speditionsverksamheten och hållbara logistiklösningar,  säger Fredrik Persson, tillträdande vd på Tempcon Norrland.

Christofer Mattsson har framgångsrikt lett företaget sedan bolagets bildande 2022 genom sammanslagning av två bolag som befann sig i ett utmanande läge.

– Christofer har gjort ett fantastiskt jobb med att etablera Tempcon Norrland som en ledande aktör i regionen, säger Christian Hallberg. Under hans ledning har bolaget framgångsrikt implementerat effektiviseringsåtgärder som har resulterat i en betydande resultatförbättring.

Efter en rekryteringsprocess har Christofer Mattson valts som den bästa kandidaten för rollen som CFO på Tempcon Norrland och blir även vice vd.