Premiär för nygamla M/S Birka Gotland

Birka. Foto: Stockholms Hamnar

Gotland Alandia Cruises, bildat av Gotlandsbolaget och Viking Line, är Stockholm Hamnars senaste kund. Färjebolaget introducerar en ny linje med fartyget Birka Gotland, som avgår från Stockholms Hamnars centrala kajläge vid Stadsgården.

Premiären för M/S Birka Gotland ägde rum den 20 mars vid Stadsgården. Gotland Alandia Cruises fokuserar på en ny kryssningsprodukt med huvudrutten Stockholm - Mariehamn – Visby under sommarhalvåret, samt destinationskryssningar till platser som Riga, Höga kusten och Ystad.

– Det är oerhört glädjande med en nysatsning och att få välkomna nyrenoverade M/S Birka Gotland till Stadsgården mitt i centrala Stockholm, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef på Stockholms Hamnar.

Stockholms Hamnar är en av världens största passagerarhamnar med över sju miljoner färjepassagerare per år. De reguljära färjorna genererar flera miljarder kronor i köpkraft i Stockholmsregionen.

– Det är fantastiskt att vi kan erbjuda resenärer en helt ny kryssningsprodukt med fartyget Birka Gotland som utgår från centrala Stockholm. Vår satsning ger också nya viktiga arbetstillfällen och bidrar till köpkraft i Stockholmsregionen, säger Susanne Kaarnimo-Knight, vd Gotland Alandia Cruises.