SLP:s fastighetsförvärv i Göteborg - bolagets hundrade tillträde

Fastigheten Backa 29:14 . Foto: SLP

SLP tillträder sin hundrade fastighet via sitt första förvärv i Göteborg Med detta förvärv genomför SLP sin sextionde transaktion.

Det innebär att portföljen nu består av 100 logistikfastigheter med en sammanlagd yta på cirka 1 miljon kvadratmeter, vilket värderas till ungefär 10 miljarder kronor. Förvärvet utgör en "sale and lease back-affär".

Fastigheten Backa 29:14 har en totalyta på cirka 20 700 kvadratmeter, med en uthyrningsbar yta om cirka 6 700 kvadratmeter, vilket ger möjlighet till ytterligare byggnation. Beläget i det väletablerade logistikområdet Backa, har det en närhet E6:an. Hyresavtalet med Aroma Frukt & Grönt AB, som är fullt indexerat, sträcker sig över drygt 6,5 år med ett årligt hyresvärde på 8,2 miljoner kronor. Fastigheten erbjuder även potential för investeringar i energiprojekt som solceller. Överenskommet fastighetsvärde för transaktionen är 99 miljoner kronor och finansieras med egna medel.

Vår tillväxtsresa fortsätter med oförminskad takt, och innebär att vi vid sidan av vår organiska tillväxt förvärvat i genomsnitt en fastighet per månad sedan grundandet av bolaget 2019. Vidare är det glädjande att vi nu genomför vårt första förvärv i Göteborg. Den aktuella fastigheten är en förädlingsbar logistikfastighet anpassad för så kallad ”last-mile” kyl- och fryslagerhållning, ett område där vi ser ökad efterfrågan”, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.