Pmflex expanderar med ny fabrik i Göteborg

Den nya fabriken i Göteborg kommer fokusera på den nordiska marknaden Foto: Elektroskandia

Pmflex expanderar från sin tidigare produktion i Italien genom att etablera en ny fabrik i Göteborg. Detta möjliggör säkrare leveranser, ökad flexibilitet och kortare ledtider, samtidigt som det minskar koldioxidutsläppen.

Fabrikerna i Italien kommer fortsätta producera liknande produkter för andra marknader, medan den nya fabriken i Göteborg kommer fokusera på den nordiska marknaden. Fabriken omfattar produktion, logistik, kontor och showroom på en yta av 19 000 kvadratmeter. Produktionen beräknas börja i mars och förväntas skapa upp till 40 nya arbetstillfällen. 

Elektroskandia ser fördelar med kortare ledtider genom produktionen i Sverige. Vinga Installation och Vinga Teknik ansvarar för installationerna i den nya fabriken, där Elektroskandia levererar den nödvändiga materielen, inklusive säkerhetssystem och datalösningar. 

Pmflex är en leverantör till Elektroskandia inom produktsegmentet fördragna flexrör. Genom sammanslagningen med Hager kan Pmflex optimera tillverkningen av olika produkter i olika material. 

Leif Hallén, vd för Pmflex, betonar att denna satsning möter behoven på marknaden, särskilt i norra Europa, där efterfrågan ökar.

– Vi har stort fokus på hållbarhet inom företaget och med den här etableringen kommer vi drastiskt att minska transporterna och därmed vårt CO2-avtryck. Att producera nära kunderna blir mer miljövänligt samtidigt som vi kan erbjuda kortare ledtider och ökad flexibilitet. Win-win för såväl kunderna som miljön, säger Leif.

b
Leif Hallén, vd för Pmflex. Foto: Elektroskandia

– Det här innebär ett väldigt spännande kapitel i Pmflex historia med Hager som ägare samt att produktionsanläggningen flyttar lokalt till Sverige, där leverantörskedjan kommer effektiviseras samt hållbarhetsdelen, som är väldigt aktuell, kommer att förbättras ytterligare, säger Marcus Johansson, inköp/produktansvarig på Elektroskandia och fortsätter:

– Att producera i Sverige innebär fördelar för Elektroskandia och deras kunder i form av kortare ledtider vilket möjliggör sänkta lager. Vi kommer också att bli mer flexibla och ställa om till det som kunderna i Sverige efterfrågar generellt, men även genom att göra speciallösningar vid projekt. Vårt lager på Pmflex kommer att ligga i samma byggnad och vi räknar med att detta också innebär fördelar för våra kunder, då det blir enklare att snabbt agera efter kundernas önskemål, kommenterar Leif Hallén, vd för Pmflex.

b
Mattias Jacobsson, Elektroskandia och Mats Larsson, VingaTeknik. Foto: Elektroskandia