Volvo Cars tar plats i Sörred Logistikpark på Hisingen

Med uthyrningen till Volvo Cars återstår endast en byggrätt om 30 000 kvadratmeter att utveckla av logistikparkens totala yta på 136 000 kvadratmeter. Foto: Philip Liljenberg

Sörred Logistikpark på Hisingen i Göteborg expanderar ytterligare när Platzer och Catena ingår avtal med Volvo Cars. Fordonsföretaget kommer att etablera sig på en yta om 15 000 kvadratmeter på fastigheten Sörred 8:16.

Avtalet sträcker sig över 10 år och tillträde är planerat till den 1 oktober 2024. Byggnaden kommer att certifieras enligt BREEAM-SE Excellent och utrustas med en solcellsanläggning på 500 kW.

– Sörred Logistikpark visar återigen på hur kombinationen mellan strategiskt läge och en kvalitativ produkt attraherar starka partners, säger Henrik Axelsson, affärsområdeschef industri och logistik på Platzer.

Logistikparken på Hisingen i Göteborg är ett samarbetsprojekt mellan Platzer och Catena. Under 2023 färdigställdes 91 000 kvadratmeter, förvärvade av Platzer. Förutom Volvo Cars har parken hyresgäster som Schenker Logistics, Swedemount och AB Volvo. Med dagens uthyrning är fyra av fem byggnader färdigutvecklade och uthyrda. 

– Efterfrågan på attraktiva och hållbara logistikytor är fortsatt stark. De unika möjligheter som närheten till Skandinaviens största hamn ger, med elektrifierade framtidssäkrade mobilitetslösningar, gör att vi har stor tilltro till våra kvarstående utvecklingsmöjligheter i Sörred Logistikpark och våra övriga logistikområden som Arendal och Bulycke Logistikpark, säger Johanna Hult Rentsch, vd på Platzer.