Första spadtaget för nya Logistikposition Ramlösa i Helsingborg

Ett symboliskt första spadtag togs av Jörgen Eriksson, VD för Catena, Johan Kallin, VD för Nowaste Logistics, Jan Björklund, vice ordförande i kommunstyrelsen i Helsingborg, och Alexander Svensson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Helsingborgs stad. Foto: Catena

Jörgen Eriksson, VD för Catena, Johan Kallin, VD för Nowaste Logistics, Jan Björklund, vice ordförande i kommunstyrelsen i Helsingborg, och Alexander Svensson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Helsingborgs stad markerade tillsammans början på bygget av den 75 000 kvadratmeter stora logistikfastigheten i Ramlösa.

En symbolisk gest gjordes genom att plantera ett Aroma-äppelträd, representerande Skånes landskapsäpple, på platsen.

– Vi har samarbetat med Nowaste länge och det känns fantastiskt att nu få utöka det samarbetet ytterligare på Logistikposition Ramlösa. Med det här projektet vill vi ta nästa steg gällande hållbarhet och förändra bilden av logistikfastigheter som grå lådor, säger Jörgen Eriksson, VD Catena.

På området har byggandet av tre anläggningar, inklusive en högdel på 25 meter, redan påbörjats. Inflyttning i den första byggnaden planeras till hösten 2024, med hela området förväntat klart år 2026.

Nowaste Logistics kommer att vara hyresgäst i den nya fastigheten.