Widriksson och PostNord ingår nytt samarbete

Foed Meliane, vd på Widriksson Logistik och Per Hansson, Transport Network Manager, PostNord. Foto: Widriksson Logistik

PostNord TPL har tecknat avtal med logistikföretaget Widriksson Logistik för leveranser av apoteksvaror i Skåne, Stockholm, Uppsala och Gävle. Utöver ramavtalet har också ett ramavtal tecknats som gör logistikföretaget till leverantör för last mile-transporter åt alla PostNord TPL-kunder, samt ett separat avtal för Apotek Hjärtats apotek.

Avtalet omfattar leveranser från PostNords automatiserade lager i Norrköping till apotek i hela region Skåne, Stockholm samt Uppsala och Gävle. I uppdraget samarbetar logistikföretaget med två andra företag i Tempcon-koncernen. Logistikföretaget hanterar därefter lokal distribution i Skåne respektive Stockholm. En stor del av transporterna kommer att vara nattleveranser.

– Detta är ett komplext uppdrag vilket vi tycker är extra stimulerande. Det bygger på samarbete mellan flera systerbolag inom Tempcon som hanterar olika led och delar av landet. Eftersom det handlar om temperaturkänsliga varor ställer det också höga krav på rätt temperatur, bevakning och spårbarhet, säger Foed Meliane, vd på Widriksson Logistik.

I Skåne innebär uppdraget 5 fordon och 8 rutter, medan det i Stockholm, Uppsala och Gävle innebär 8 fordon och 11 rutter. 

– Valet föll på Widriksson för deras höga kvalitet och erfarenhet av tempererade logistiklösningar och läkemedelstransporter. Dessutom kan de erbjuda nödvändig geografisk täckning och har en anpassad TMS-plattform för spårbarhet, temperaturövervakning och kontroll av leveranserna, säger Per Hansson, Transport Network Manager, PostNord TPL AB.