Nytt sätt att flytta introduceras i Sverige

När containern är full och man är redo, är det bara att boka en hämtning. Foto: Boxit

Den danska organisationen Boxit introducerar nu ett nytt förfarande i Sverige, där enskilda individer kan hyra en container som ett alternativ till att anlita en traditionell flyttfirma.

Målet är att förenkla och göra flyttprocessen mer bekväm för svenska medborgare. Genom att nyligen utvidga sin verksamhet till den expanderande svenska flyttmarknaden erbjuder företaget nu uthyrning av containrar direkt till privatpersoner.

– Förr i tiden var det främst företag som hade möjlighet att använda containrar. Men även privatpersoner uppskattar hur enormt bekvämt och smidigt det är att ha en container till sitt förfogande i samband med en flytt. Man fyller flyttcontainern själv, och så småningom hämtas den. Den här tjänsten kan vi nu erbjuda svenskarna, säger Lars Alkert Andersen, som är ansvarig för Boxit i Sverige.

För tolv år sedan etablerades företaget i Danmark och har sedan dess blivit en framgång där. Nu väntas konceptet blomstra även i Sverige, där flyttfrekvensen har ökat med 18 procent de senaste tio åren. Under 2022 genomförde över 1,5 miljoner svenskar flyttar.

– Många upplever att det är en fördel att välja en flyttcontainer istället för att boka en flyttfirma och behöva stressa ända fram till det bokade datumet när de ska komma och hämta allt. När man beställer en flyttcontainer får man den levererad och kan packa den i lugn och ro tills den hämtas av en av våra lastbilar och transporteras till den nya adressen. Det handlar i hög grad om flexibilitet och om att prioritera en stressfri flytt, förklarar Lars Alkert Andersen.

 Man får behålla flyttcontainern så länge man vill, och man kan därmed planera och organisera flytten i sin egen takt. Containern hämtas av företaget och transporteras till den nya adressen, där man kan packa upp i sin egen takt.