Första spadtaget för Logicenters logistikfastighet i danska Horsens

Den stora investeringen i området sträcker sig över totalt 41 500 kvadratmeter och logistikfastigheten kommer att byggas i två etapper. Foto: Logicenters

Byggnationen är igång för den nya fastigheten som Logicenters utvecklar i danska Horsens. Den stora investeringen i området sträcker sig över totalt 41 500 kvadratmeter och logistikfastigheten kommer att byggas i två etapper.

Det första spadtaget för Logicenters nya fastighet i Horsens är nu taget och under året kommer den första etappen på 20 200 kvadratmeter att stå klar. Royal Unibrew, ett danskt bryggeri, är den första hyresgästen som flyttar in i byggnaden med ett lager på 8 200 kvadratmeter. Samtidigt kommer 12 000 kvadratmeter att färdigställas för en ny hyresgäst.

”Vi är glada att kunna meddela det första spadtaget i Horsens och början på utvecklingen av vår stora investering. Vi är också nöjda att vi redan har Royal Unibrew som första hyresgäst samtidigt som vi fortsätter att leta efter potentiella kunder till övriga ytor”, säger Thomas Petersen, Commercial Manager på Logicenters.

Fastigheten kommer att vara strategiskt belägen nära motorvägen E45 med utmärkta transportmöjligheter och en direkt förbindelse till norra Danmark via Århus och till södra Danmark samt Tyskland. Fastighetsutvecklaren förväntar sig att den andra delen av fastigheten på 21 000 kvadratmeter ska vara klar under slutet av 2025.