Internationell fastighetsutvecklare expanderar i Västerås

Illustrationen visar den nya lagerbyggnaden på Hacksta industriområde. Foto: MG Real Estate

Västerås stad har beviljat bygglov för en stor lagerbyggnad på Hacksta industriområde. Den internationella fastighetsutvecklaren MG Real Estate ska uppföra en 34 862 kvadratmeter stor byggnad som kommer att husera kontor och lager för det expansiva Västeråsbolaget Twisthake.

Fastighetsutvecklaren, med huvudkontor i Belgien och verksamhet i hela Europa, planerar att påbörja byggnationen under våren, med färdigställande år 2024.

– Det är mycket glädjande för Västerås att en internationell aktör som MG Real Estate väljer att satsa i Västerås och därmed kan erbjuda det lokala tillväxtbolaget Twistshake den fastighetslösning de behöver. Västerås har hög arbetslöshet och behöver mer instegsjobb. Lager- och logistik tillför denna typ av arbeten, säger Torbjörn Bengtsson, etableringschef på Invest Västerås, Västerås stads näringslivsenhet.

E-handelsföretaget är aktiva inom främst baby- och barnsegmentet. Den nya anläggningen kommer möjliggöra fortsatt expansion och behovet av ytterligare kontor och lagerutrymmen.

.– Vi ser fortsatt stark tillväxt och är glada att vi tillgodosetts lokaler anpassade för vår verksamhet som tidigare varit svårt i Västerås. Vi ser fram emot att kunna skapa fler arbetstillfällen och fortsätta vår utveckling i vår hemstad Västerås, säger Camillo Eriksson, CEO och co-founder på Twistshake

.– När vi fick möjligheten att förvärva denna tomt i Västerås så slog vi till omedelbart. Siten ligger i en logistisk hotspot. Mälarregionen är en huvudkorridor för godstransporter, det är lätt att nå Stockholm, Göteborg och Oslo via E18 och E20 och det finns hamn, tåg och flyginfrastruktur i närheten. Vi är mycket glada att ha tecknat ett långsiktigt hyresavtal med ett mycket starkt företag. Vi ser fram emot att välkomna Twistshake till vår toppmoderna “state-of-the-art" byggnad inom hållbarhet, säger Anton van Vlerken, CCO Europe MG Real Estate.