Jonas Ström blir Norra Timbers nya logistikchef

Jonas Ström. Foto: Norra Skog

Jonas Ström tar över rollen som logistikchef på marknadsavdelningen för Norra Timber, en av de ledande trävaruaktörerna i norra Sverige. Han kommer att leda en ny logistikenhet med anställda vid produktionsanläggningarna i Jämtland, Kåge och Sävar.

Innan sin nya roll var Jonas verksamhetsansvarig hos Nordprojekt i Umeå och hade tidigare erfarenhet av frakt på Kvarkentrafiken. Han tillträdde som logistikchef för Norra Timber den 1 februari och ser fram emot att bidra till klimatomställning och hållbart skogsbruk. Med en bakgrund som inkluderar arbete på ett justerverk i hemstaden Jakobstad i Finland och flera års erfarenhet av logistik kring trävaror, ser Jonas fram emot den nya utmaningen.

"Att erbjuda transporter har varit mitt fokus, och det blir en intressant utmaning att nu även hantera inköpssidan. Det ger Norra Timber möjlighet att dra nytta av mitt nya perspektiv på verksamheten," säger Ström.

Som chef för den nya enheten kommer Jonas att leda cirka nio medarbetare på produktionsanläggningarna i Hissmofors, Jämtland och i Sävar och Kåge.

Erik Eliasson, marknadschef på Norra Timber, är entusiastisk över rekryteringen och den kompetens som Jonas Ström bringar till organisationen.

"Vi befinner oss i en tid av betydande förändring inom industrin, särskilt med elektrifiering och digitalisering. Jonas kommer med sin erfarenhet från leverantörssidan att vara en värdefull tillgång för oss," säger Eliasson.

"Att utmana gamla vanor och bidra till förändring är alltid intressant. Med min blandade bakgrund tror jag att jag har de rätta förutsättningarna för att fungera effektivt i hela organisationen," avslutar Ström och tillägger, "Nu är det dags att komma igång, men jag ser verkligen fram emot detta uppdrag och att arbeta för alla medlemmar inom Norra Skog."