Wärtsilä levererar system till nytt gasfartyg

Fartyget, som har en kapacitet på 45,000 kubikmeter (m3), beställdes som ett tillval efter ett tidigare kontrakt för nybyggnation som undertecknades i februari 2023. Foto: Wärtsilä

Wärtsilä har tillkännagett att de kommer att leverera lasthanteringssystem och LPG-bränsleförsörjningssystem (flytande petroleumgas) till ett nytt Medium Gas Carrier (MGC)-fartyg som byggs för det turkiska rederiet Pasco Gas.

Kontraktet bokades med Hyundai Mipo Dockyard (HMD) under fjärde kvartalet 2023.

Tidigare samarbete

Både det nya fartyget och ett tidigare beställt fartyg har samma utrustning från Wärtsilä. Wärtsiläs primära kund är HMD, och de två företagen har samarbetat i flera nybyggnadsprojekt.

Hans Jakob Buvarp, försäljningschef för lasthanteringssystem hos Wärtsilä Gas Solutions, uttalade:

- Vi är glada över att lägga till detta fartyg för Pasco Gas i vår imponerande referenslista och att utöka vårt nära och långvariga förhållande med HMD.

Ytterligare fyra

Wärtsiläs utrustning planeras bli levererad till varvet med start i juli 2025.

I november introducerade Wärtsilä den första kommersiellt tillgängliga fyrtaktsmotorbaserade lösningen för ammoniakbränsle i marina sektorn.

En månad senare meddelade Wärtsilä att de skulle leverera lasthanteringssystem och bränsleförsörjningssystem till fyra nya gasfartyg på 40,000 m3.

Källa: Wärtsilä