Martin & Servera tilldelades 2023 års Biogasutmärkelse

Ulrika Heie, ordförande Trafikutskottet delar ut biogasutmärkelsen till Martin & Servera. På plats för att motta priset var Håkan Ekmyr, Transportchef. Foto: Biodriv Öst

Martin & Servera, ledande restauranggrossist, tilldelades 2023 års Biogasutmärkelse för sitt betydande engagemang i att bli klimatneutrala. Med över 45 inköp av biogaslastbilar på bara två år och en övergång från diesel till el och biogas markerar de en strategisk omställning mot hållbara transporter. 

Så här lyder motiveringen: Med över 6 000 leveranser per dag går det att göra stor skillnad! Det är något som restauranggrossisten Martin & Servera tagit fasta på när de strategiskt och långsiktigt valt att satsa på hållbara transporter. 2018 beställde de den sista diesellastbilen och för att uppnå målet att bli helt klimatneutrala år 2030 satsar de på biogas och el. De senaste två åren har hela 45 biogaslastbilar köpts in och fler lär det bli. Dessutom arbetar Martin & Servera aktivt för att påverka sina egna underleverantörer att ställa om, vilket resulterat i att flera åkare har ställt om till biogas!

– Det här visar att enskilda aktörer snabbt kan komma långt i omställningen till fossilfrihet och inspirera fler att följa efter, säger prisutdelaren Ulrika Heie, ordförande i Trafikutskottet i riksdagen.

Källa: Biodriv Öst