Iveco Crossway: En framtidsinriktad bussmodell med 60 000 exemplar

Iveco Crossway har uppmärksammats och belönats flera gånger för sin innovation och hållbarhet. Bland annat vann modellen International Bus & Coach Award 2017 och har vid flera tillfällen utsetts till Årets Hållbara Buss – 2018 för gasmodellen med lågt insteg, 2020 för en annan gasmodell, 2023 för Low Entry Hybrid Gas och 2024 för den elektriska versionen. Foto: Iveco Bus

Iveco Bus har nyligen firat ett betydande jubileum med tillverkningen av den 60 000:e bussen i sin Crossway-serie. Sedan dess lansering 2006 har denna modellserie genomgått flera betydande uppgraderingar och förändringar för att möta dagens och morgondagens transportbehov.

Crossway-seriens mångsidighet i drivmedelsalternativ är en av dess stora framgångsfaktorer. Bussarna erbjuds med en mängd olika framdrivningsmetoder – från diesel och HVO till biogas och hybridversioner, och nu även en batteridriven variant. Det enda alternativet som ännu saknas är en bränslecellsversion.

Flera storleksalternativ

En annan anmärkningsvärd egenskap hos Crossway-serien är dess flexibilitet i storleksalternativ. Med fyra olika längder – 10,8, 12, 13 och 14,5 meter – kan bussarna skräddarsys för att möta en mängd olika transportkrav och kapacitetsbehov inom kollektivtrafiken.

Omfattande förnyelse

Samtidigt som Iveco firar framgångarna med Crossway-serien, har de även genomfört en omfattande förnyelse av sitt lastbilsprogram. En spännande nyhet i detta sammanhang är Daily Electric, som med stor sannolikhet även kommer att erbjudas i en bussvariant framöver. Iveco Bus fortsätter att vara en ledande aktör inom hållbar och flexibel transport, alltid med blicken riktad mot framtiden och de nya möjligheter som väntar runt hörnet.

Källa: Iveco