Arvato och Boston Dynamics revolutionerar global logistik med robotar

Stretch® är en mobil, autonom robot som hanterar paket för ökad effektivitet och säkerhet. Den kan hantera paket av olika storlekar upp till 23 kilogram och arbeta kontinuerligt i upp till 16 timmar. Foto: Boston Dynamics

Arvato, en ledande aktör inom global logistik, har ingått ett banbrytande samarbete med Boston Dynamics, en världsledande utvecklare av högmobila robotar. I samband med partnerskapet har tio Stretch®-robotar köpts in för att ytterligare modernisera logistikcentren runtom i världen.

De första två robotarna kommer att sättas i drift i Louisville, Kentucky, där Arvato driver en logistikcampus på 2,4 miljoner kvadratfot för flera kunder.

Andrea Mahon, Vice President Tech på Arvato, uttrycker entusiasm över att implementera Stretch® vid anläggningen i Louisville och därmed höja företagets logistik till en ny nivå. Planerna inkluderar även att införa Stretch® i Europa, med början på Arvatos nederländska anläggningar.

Automatiserad godsmottagningsprocess

Bernhard Lembeck, chef för Future Warehouse på Arvato, ser Stretch® inte som ett fristående system, utan som en del av företagets "Warehouse Automation Toolbox". Denna toolbox kompletterar nu hela processkedjan mot en helt automatiserad godsmottagningsprocess, inklusive robotbaserad pallinpackning, transporter med automatiserade styrda fordon (AGV) och autonoma mobila robotar (AMR).

Arvato har under de senaste åren avsevärt förbättrat automatiseringen på sina globala platser, särskilt inom plockning med hjälp av shuttles och AutoStore-system.

Personalen avlastas

Stretch® är en mobil, autonom robot som hanterar paket för ökad effektivitet och säkerhet. Den kan hantera paket av olika storlekar upp till 23 kilogram och arbeta kontinuerligt i upp till 16 timmar. Roboten lastar ur lastbilar och containrar som är lastade på golvet, vilket avlastar lagerpersonalen från fysiskt krävande manuellt arbete.

Alex Rees, projektledare på Arvato, betonar att hälsan hos medarbetarna är en hög prioritet och genom att minimera ergonomiskt ifrågasatta arbetsplatser i lagren avlastas personalen, vilket möjliggör att de kan ägna sig åt mer värdeskapande aktiviteter inom andra områden. Automation är samtidigt ett viktigt steg för att hantera den allmänna frågan om personal tillgänglighet.

Stark vakuumgripare

Stretch® är utrustad med en lätt robotarm monterad på en mobil plattform. Dess fulla rörlighet, oberoende av ström- eller luftledningar, gör det möjligt för roboten att placeras på olika arbetspunkter i lagret eller över företagsnätverket. Med ett avancerat synsystem och en kraftfull vakuumgripare med pneumatisk kontroll och sensorer, känner Stretch® igen och kan greppa ett brett spektrum av kartongtyper och storlekar.

Roboten fattar beslut i realtid, så ingen förprogrammering av lådinformation behövs.

- För närvarande är Stretch® den enda lösningen på marknaden som kan utföra avlastning på detta sätt, säger Bernhard Lembeck.

Marc Theermann, Chief Strategy Officer på Boston Dynamics, uttrycker stolthet över samarbetet med Arvato och leveransen av en robotflotta till deras logistikcenter.

Globalt fotavtryck

- Vi tror fast på att Stretch® ytterligare kommer att automatisera Arvatos lager och operationer samt förbättra säkerheten och medarbetarupplevelsen över företagets globala fotavtryck.

Om Arvato:

Arvato är en innovativ och ledande internationell tjänsteleverantör inom supply chain management och e-handel. Genom att kombinera djup branschkunskap med rätt teknologier utvecklar Arvato innovativa lösningar inom supply chain management och e-handel för sina klienter.

Källa: Pressmeddelande: Arvato