Vattenfall ska installera 200 nya laddstationer vid Stora Ensos anläggningar

Vattenfall InCharge ska leverera 200 laddstationer till Stora Enso Foto: eren goldman/unsplash.

Vattenfall InCharge installerar cirka 200 laddstationer vid Stora Ensos 25 anläggningar i Sverige, med Skutskärs bruk som den första platsen med cirka 20 laddplatser. Företaget har tecknat ett treårigt avtal med Vattenfall InCharge för att underlätta elbilsladdning för sina anställda och besökare. 

– Vi är glada för att vi fått förtroendet att bidra till Stora Ensos elektrifieringsresa och att våra laddtjänster uppskattas. Utöver leverans och installation av laddstationer, innebär samarbetet att vi kommer att sköta all administration kring betalning och fakturering. Behoven ser olika ut per anläggning och vi kan enkelt anpassa upplägget efter varje anläggnings unika behov, säger Susanna Hurtig, Nordenchef för E-mobility på Vattenfall.

Laddstationerna erbjuder effektiv laddning mellan 3,7 kW och 22 kW, tillräckligt för att täcka resan hem. Dessa är kopplade till Vattenfall InCharge, med över 4 000 offentliga laddplatser i hela Sverige. Genom appen kan förare enkelt hitta och betala för tillgängliga laddplatser, både nationellt och internationellt.