Kim Pedersen blir ny Vice VD för PostNord

Kim Pedersen har utsetts till ny vice vd för PostNord, vd för PostNord Danmark och chef för PostNord International. Foto: PostNord

Kim Pedersen, med en gedigen erfarenhet inom internationell transport och logistik, tar över som vice VD för PostNord samt som VD för PostNord Danmark och chef för PostNord International från den 1 december 2023.

Med en bakgrund inom ledande befattningar på globala transportföretag som Geodis och A.P. Moller - Maersk, där han senast var Senior Vice President och ledde den globala försäljningen och marknadsföringen, har Kim en stark kompetens inom hållbar tillväxt och strategisk ledning.

PostNord siktar på att bli den föredragna leverantören i Norden och har nyligen investerat i ett nordiskt terminal- och leveransnätverk. Deras senaste initiativ, Cost Leadership Program, inkluderar införandet av en nordisk produktportfölj för att maximera sin närvaro på den nordiska marknaden. Kim bringar med sig värdefull expertis från både globala och nordiska roller inom branschen, med fokus på kommersiell strategi, tillväxt och operativ effektivitet.
 

– Styrelsen och jag välkomnar Kim Pedersen som vice VD till PostNord och är övertygade om att han kommer att tillföra ett betydande värde till vår resa framåt, säger Annemarie Gardshol, koncernchef och VD PostNord.

Kim Pedersen är född 1965 och har utbildningar från Erasmusuniversitet, Stanford och IMD. Kim kommer att ingå i koncernledningen.