Ventura Systems presenterar ett helt nytt koncept för dörrsystem på Busworld

Ventura Systems ny dörr hos Solaris. Foto: Ventura Systems

Konceptet syftar till att "introducera nästa steg inom förar- och passagerarkomfort", tack vare "ett nytt tillvägagångssätt för dörröppning och tätningsegenskaper", förklarar den nederländska gruppen.

Målet med lanseringen är att visa upp konceptet för Busworld-publiken och använda feedbacken för ytterligare utveckling.

Det som är intressant är att den nya bussdörrsmodellen från Ventura minskar antalet slitagesensibla delar jämfört med konventionella dörrsystem och minimerar extern ljudnivå. De förbättrade tätningsegenskaperna ger maximal motståndskraft mot vatten och smutsinträngning.

Ingenjörskonst

Ny produktalternativ från Ventura Systems: kapacitiv tryckkänslig kant Ventura Systems var det första företaget som utvecklade ett Plug Sliding-dörrsystem för bussar med tunga transporter.

Med 30 års erfarenhet från fältet över hela världen har Plug Sliding-dörrsystemet blivit höjdpunkten av Venturas ingenjörskonst.

Bussmediet Sustainable Bus hänvisar till att 361 nya elektriska bussar från olika tillverkare är på väg in i flottan med nollutsläpp för Oslo. De är alla unika men har en sak gemensamt: de är utrustade med Venturas dörrsystem.

En annan innovation från Ventura Systems som visas på Busworld är den kapacitiva tryckkänsliga kanten: en beröringsfri kant som detekterar passagerare och automatiskt stoppar eller omvänder dörröppningen.

Beröringsfria sensorer

För att skydda de mer känsliga passagerarna och öka komforten för andra passagerare erbjuder en kapacitiv tryckkänslig kant hinderförebyggande med hjälp av beröringsfria sensorer. I gummit på dörren kombineras en tryckkänslig yta med ett system för beröringsfri detektering.

Det beröringsfria systemet utsänder ett litet elektriskt fält som detekterar allt som stör detta fält. Detta förhindrar effektivt att dörrarna kommer i kontakt med passageraren, eftersom dörrstyrningsenheten stoppar dörröppningen baserat på störningar i det elektriska fältet. När det stöds av en tryckkänslig kant säkerställer detta maximal säkerhet. Mässbesökare kan uppleva komforten med beröringsfri detektering vid Ventura systems monter på Busworld.

Källa: Sustainable Bus