ALD Automotive och ChargePoint skapar ny laddningsverksamhet för elbilar för att påskynda elektrifieringen

Syftet med den nya laddningsverksamheten är att förse förare av företagsflottor med en enkel laddningslösning för enkel åtkomst, betalningar och återbetalningsrapporter. Foto: Charge Point

ALD Automotive, en ledande global aktör för hållbar mobilitet, har tecknat ett internationellt avtal med ChargePoint Holdings Inc, ett ledande nätverk för laddning av elfordon (EV), för att skapa en ny laddningsverksamhet för elbilar i Europa för internationella och lokala företagskunder.

Det gemensamma initiativet syftar till att skapa en unik leverantör av elektriska mobilitetstjänster (eMSP) för att påskynda elektrifieringen av företagsflottan.

Förare kommer att få tillgång till ett laddningsnätverk med över 485 000 laddningsportar över hela Europa, med en enda bestämd app och laddningskort som erbjuder laddning hemma, på kontoret eller på vägen.

En enda instrumentpanel

För att kontrollera och övervaka debiteringskostnader kommer vagnparksförvaltare att dra nytta av en unik, konsoliderad rapporterings- och faktureringslösning som ger en överblick över alla debiteringskostnader.

Kostnader för offentlig, arbetsplats, depå och hemladdning kommer att tillhandahållas i en enda instrumentpanel för att möjliggöra ytterligare kontroll över hela ekosystemet på ett unikt och holistiskt sätt. Detta är särskilt relevant för vagnparksförvaltare som hanterar sina elbilsflottor genom multileasingbolag och leverantörer av laddningsväggar.

Denna nya elbilsladdningsverksamhet för flottor är en förstärkning av partnerskapet mellan ALD Automotive och ChargePoint som har arbetat nära sedan 2019 tillsammans för att erbjuda en omfattande portfölj av paketerade leasing- och laddningstjänster.

Åtta andra länder

eMSP kommer att ha sitt huvudkontor i Parisregionen och förväntas gå live under det sista kvartalet 2023, med start i Frankrike och Nederländerna och tätt följt av Belgien och Tyskland, med efterföljande utrullning i 8 andra europeiska länder, däribland Sverige och Finland, senast 2025.

Parterna förväntar sig att nya affärer successivt kommer att utvidgas till ytterligare geografiska områden över tiden, såväl som till små och medelstora företag, leasingföretag och privatpersoner, förutom koldioxidförmedlingstjänster (bil till elnät, koldioxidkrediter...) på medellång sikt.

- Denna nya satsning gör det möjligt för ALD Automotive att ta ytterligare en andel i EV-ekosystemets värdekedja samtidigt som Green Tech utvecklas ytterligare för mobilitet, bekräftar Tim Albertsen, VD för ALD.

Källa: ALD/ ChargePoint /pressmeddelande