Automatiskt balans mellan hushåll och laddbox

Nanogrid Air ansluts via hemmets elmätare för att sedan trådlöst skicka information om hushållets energiförbrukning till laddboxen. Foto: CTEK

CTEK lanserar Nanogrid Air, en produkt för smarta elmätare som möjliggör lastbalansering mellan hushåll och laddbox. Nanogrid Air ansluts via hemmets elmätare för att sedan trådlöst skicka information om hushållets energiförbrukning till laddboxen. Allt för att inte överbelasta huvudsäkringen. 

Mode 2-laddning saknar vanligtvis smart kommunikation mellan laddbox och elmätare. Det innebär att funktioner som dynamisk lastbalansering inte är möjlig att få till. Produkten ger bilägare möjlighet att lastbalansera trådlöst när man använder sin laddbox. Det ger en problemfri lösning för husägare som vill ladda sin elbil samtidigt som hemmets elektronik kan köras och har prioritet före elbilsladdningen. Genom att automatiskt balansera husets energi när som helst på dygnet tillser den att husets huvudsäkring inte löser ut. En bra lösning för modern energihantering.

– Vi är glada över att kunna presentera Nanogrid Air. Med Nanogrid Air blir laddboxen Njord Go den första portabla Mode 2-laddboxen på marknaden som kan lastbalansera hushållets energikonsumtion, säger Cecilia Routledge, Global Director Energy & Facilities på CTEK och fortsätter;

Husägare kan nu köra all elektronik på full effekt samtidigt som man laddar bilen utan att vara oroliga för att huvudsäkringen går i huset. När den är ansluten kommunicerar den med husägarens Njord Go via Wi-Fi-nätverket där hemma. Genom CTEK-appen får användaren tillgång till en smart kontrollhub där det går att övervaka och hantera allt som har med laddningen att göra.