Linas matkasse utökar samarbetet med MoveByBike

MoveMyBike levererar i snitt 1 300 matlådor per månad. Foto: MoveByBike

MoveByBike meddelar att de tecknar nytt avtal i Stockholm samt förlängning av befintligt avtal i Malmö med Carolinas Matkasse.

Transportbolaget har sedan 2019 levererat Linas matkassar med eltransportcyklar till kunder runt om i Malmö. Bolaget levererar i snitt 1 300 matlådor per månad och nu har avtalet förlängts med 2+1 år. Linas väljer även att utöka samarbetet genom att teckna ytterligare ett avtal gällande leveranser för Stockholm. Från och med november i år börjar Transportbolaget leverera matkassar från Linas även i Stockholm med utgångspunkt från Bolagets nya cityhubb som har utökade kylmöjligheter. Volymen för Stockholm beräknas vara dubbelt så stor som i Malmö och även detta avtal tecknas på 2+1år. 

– Efter flera år av beprövat samarbete väljer nu Linas Matkasse att inte bara förlänga i Malmö utan även att kopiera upplägget till Stockholm. Det är tydligt att det finns en viktig position för oss att fylla i detta segment och att branschen nu landat i samma beslut”, säger Lisette Hallström, VD MoveByBike.

– Samarbetet med MoveByBike i Malmö har fungerat bra och deras terminaler med kylmöjlighet ger förutsättningar för förlängning av samarbetet i Malmö samt för ett utökat samarbete i Stockholm. Både vi och våra kunder är måna om att leveranserna ska ske på ett sätt som belastar miljön så lite som möjligt och därför är vi väldigt nöjda över att utvidga samarbetet och att kunna leverera våra matkassar med eltransportcyklar, säger Gabriel Sjöholm, Nordic Logistics Manager på LMK Group, där Linas Matkasse ingår.