Furrer+Frey firar banbrytande 100 år

Under de 100 gångna åren har Furrer+Frey blivit en global ledare inom kontaktledningskonstruktion. Bilden visar arbetet mittemot en tunnelöppning i Schweiz. Foto: Furrer + Frey

Under de senaste 100 åren har Furrer+Frey blivit en global ledare inom kontaktledningskonstruktion och har även specialiserat sig på laddstationer för e-bussar och batteritåg.

Idag har Furrer +Frey 340 anställda på koncernens fem schweiziska orter och fem utländska dotterbolag upptagna med att arbeta med projekt och innovativa mobilitetslösningar för kunder i över 30 länder.

 

/var/folders/78/5l1pf55s6nv0xlxsh6b36jj40000gn/T/com.microsoft.Word/Content.MSO/CC747A29.tmp

Kontaktledningsarbete i tunnel. Foto: Furrer+Frey

Företagets erfarenhet och expertis har gjort det möjligt för att förse marknaden med flera banbrytande innovationer.

Används som standard

Furrer+Frey skrev historia 1984 när företaget utvecklade en egen konduktörskena, och lyckades till och med sätta världsrekord 2014. Utöver detta, har företaget utvecklat internt kontaktledningssystem av typ FL 200 och FL 200T med rörformiga konsoler, som har använts som standard på privata järnvägar i Schweiz sedan 2003.

Projekt som Zimmerbergs Base Tunnel, Ceneris Base Tunnel, 4-meterskorridoren, Berns Västspårvagnen och Limmattals spårväg, samt stora projekt av Transports Publics Fribourgeois (TPF) och Regionalverkehr Bern-Solothurn (RBS), ger en riklig illustration av detta familjeägda företags expertis och innovationer.

- Tillsammans med våra anställda, kunder och partners vill vi hjälpa till att forma framtidens mobilitetsmodeller och fortsätta att sätta nya standarder, skriver Furrer+Frey i ett pressmeddelande under jubileumsåret.

Källa: Furrer+Frey