Sella Controls levererar byggnadsstyrningsteknik och Scada-system för höghastighetslinjen HS2:s tunnlar i London

Varje tunnel består av ett antal ventilationsschakt och portaler som kräver BMS SCADA för att övervaka och leverera prestandainformation både lokalt och till ett centralt Engineering Management System. Bild: HS2

Sella Controls, ett Hima Group-företag, har tilldelats kontraktet att leverera byggnadsledningssystem (Bms) och Scada-system för tunnlarna i höghastighetsjärnväg HS2:s sektioner S1 och S2 (High Speed ​​​​2 Limited) järnvägslinjen.

Kontraktet tilldelades av ansvarig generalentreprenör Skanska Costain Strabag Joint Venture (SCS JV). Järnvägslinjen inkluderar tunnlarna Northolt och Euston, som för närvarande är under uppbyggnad.

BMS och SCADA-system

Båda tunnlarna består av flera ventilationsschakt och tunnelportaler. BMS- och SCADA-lösningarna används för att övervaka och tillhandahålla prestandainformation. Denna information krävs lokalt och överförs till ett överordnat kontrollsystem.

Sella Controls ansvarar för den fullständiga planeringen och utförandet av de elva oberoende BMS- och SCADA-applikationerna: val av alla komponenter, konstruktion, implementering, integrationstester, installation och driftsättning. Projektet startade i nyligen och kommer att slutföras genom att SCS JV överlämnas till höghastighetsprojektet HS2.

En enhetlig lösning

BMS/SCADA-systemen är designade för att kopplas ihop och implementeras med ventilationssystemen, lågspänningsfördelningen, portal- och ventilationsschaktanslutningarna samt brandskyddssystemen.

- För att kunna utforma och integrera en enhetlig lösning för dessa olika branscher är ett nära samarbete med alla projektdeltagare inklusive underleverantörer och HS2 av stor vikt, understryker HS2:s projektledning.

Pressmeddelande: SELLA CONTROLS