Byggstart för Schenkers nya gods- och paketterminal i Hudiksvall

Första spadtaget för DB Schenkers nya gods- och paketterminal i Hudiksvall. Foto: DB Schenker

Under tisdagen firades byggstarten för DB Schenkers nya gods- och paketterminal. Kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam deltog vid ett symboliskt första spadtag, tillsammans med DB Schenker, fastighetsägaren Västra Hamnen-koncernen och byggbolaget Sidskogen.

– Det blir spännande att följa bygget av vår toppmoderna terminal i Hudiksvall. Terminalen ligger strategiskt och vi får en effektivare hantering av gods med paketbana, större ytor och moderna portlösningar. Samt ett inhägnat markplan och markplanshall för det större godset. För personalen blir det också ett lyft med modern arbetsmiljö och säkrare hantering, säger Patrik Ellefsson, DB Schenkers distriktschef för Sundsvall, Örnsköldsvik och Hudiksvall.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam var en av de första att sätta en spade i jorden. En symbolisk insats som satte spår direkt.

– Det här spadtaget betyder mycket för kommunen och regionen då det stärker Hudiksvall, inte minst med tanke på kommunens fördelaktiga läge mellan Sundsvall och Gävle. Från kommunens sida är vi mycket glada över DB Schenkers expansion och utökning av verksamheten här i Hudiksvall. Det bidrar till kommunens tillväxtstrategi och den vision kommunen antagit, säger han.

Den nya terminalen blir mer än dubbelt så stor som den befintliga i intilliggande Åkarnas hus och beräknas stå färdig 2024.