Efter 14 års uppehåll återgår direktlinjen Arlanda-New York

Foto: United Airlines

United Airlines återvänder till Stockholm Arlanda Airport med direkttrafik till New York. Linjen, som flögs senast 2019, trafikeras dagligen med en Boeing 757-200.  Efter att ha trafikerat linjen Stockholm-New York i 14 år, från 2005 till 2019, återupptar nu United Airlines direkttrafiken från Arlanda.

Den dagliga trafiken kommer pågå fram till den 5 september 2023.

"Vi är glada över att återuppta direkttrafiken mellan Sverige och USA. Våra kunder i Sverige får i och med detta inte bara fördel av en direkt förbindelse till USA utan också tillgång till ett ruttnätverk från Uniteds nav i New York/Newark med direktanslutningar till över 70 amerikanska destinationer", säger Robin Schoug, regional försäljningschef på United Airlines.

"Vi är glada över att flygbolaget har valt att återvända till Stockholm Arlanda Airport med denna direktlinje till New York. USA är en av våra största handelspartner och en viktig marknad för inkommande turism samt en attraktiv destination för svenskar. Det är viktigt för Swedavia att göra det möjligt för människor att mötas och med stor reseefterfrågan till Nordamerika är denna extra uppkoppling mycket välkommen", säger Elizabeth Axtelius, Director Aviation Business på Swedavia.

Förutom Stockholmstrafiken inkluderar flygbolagets sommartidtabell 2023 nya flyg till Dubai, Förenade Arabemiraten och Malaga samt ytterligare åtta flyg till några av Europas destinationer. Totalt flyger United till 37 städer i Europa, Afrika och Mellanöstern i sommar. Flygbolaget ser en enorm efterfrågan på internationella resor i sommar jämfört med förra året och har därför en internationell tidtabell som är mer än 25 procent större än 2022.

bild
Flygbolagets trafik från Stockholm till New York/Newark trafikeras med flygplan av typen Boeing 757-200, med totalt 169 säten uppdelade på sexton stycken plattbäddssäten i United Polaris business class, fyrtiofem stycken Economy Plus säten samt 153 säten i ekonomiklass. Foto: United Airlines