Nu tas första spadtaget till Wihlborgs toppmoderna logistikanläggning

Spadtag från vänster Thomas Ellkvist, vd MVB Syd, Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, Helena Wennerström, tf näringslivsdirektör Helsingborg Stad och Anna Holberg, vd för Springhill Textile. Foto: MVB

Strategiskt hamnnära läge, hög miljöcertifiering och flexibla planlösningar när MVB nu påbörjar bygget av en 8 700 kvadratmeter stor toppmodern logistikanläggning åt Wihlborgs i Helsingborg.

– Tillsammans med Wihlborgs utvecklar vi en dynamisk logistikanläggning som tar hänsyn till miljön och som samtidigt kommer att fylla behovet för framtidens transporter i ett spännande och expansivt område, säger Thomas Ellkvist, vd MVB Syd som tillsammans med Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, Helena Wennerström, tf näringslivsdirektör Helsingborg Stad och Anna Holberg, vd för Springhill Textile tog det första spadtaget.

Fastighetsbolaget Wihlborgs är en stark aktör i utvecklingen av Helsingborg och är i dag stadens största kommersiella fastighetsägare. Med Helsingborgs strategiska läge som handelsstad och landets näst största containerhamn, har företaget tillsammans med MVB nu tagit första spadtaget för en ny modern logistikanläggning i området Hamncity.

Anläggningen blir 8 700 kvadratmeter stor med en totalhöjd på tolv meter och har flexibla planlösningar och åtta lasthus för smidig in- och utlastning. Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt miljöbyggnad silver och bland annat förses med solpaneler på taket.

— Tack vare anläggningens mångfacetterade utformning kommer det både att finnas stor kapacitet och funktionalitet att möta de framtida behov som logistik- och transportsektorn står inför, säger Thomas Ellkvist.

Nyligen blev det dessutom klart att företaget Springhill Textile, med rötter i Helsingborg, kommer att hyra 6 400 kvadratmeter av fastigheten och där lokalerna skräddarsys för verksamheten.

Arbetet med bygget inleddes första februari där det allra första spadtaget togs av Thomas Ellkvist, vd MVB Syd tillsammans med Ulrika Hallengren, vd Wihlborgs, Helena Wennerström, tf näringslivsdirektör Helsingborg Stad och Anna Holberg, vd för Springhill Textile.

Den nya logistikanläggningen beräknas stå klar i slutet av året.